dimecres, 6 de novembre del 2013

Ens podem fiar de la Wikipèdia?

La passada classe de GTIC va sorgir una pregunta molt interessant: És segur la Wikipèdia? Podem confiar en la seva informació?
Aquestes preguntes van sorgir perquè vam llegir un article de Jordi Adell, en el qual, ens explica totes les característiques d'un Wiki, la seva definició, una petita explicació de com van començar els Wiki, per què es diuen així, etc. És un article de 7 pàgines i no es fa difícil la lectura, ja que parla del més bàsic però no menys important.
A la classe no es van contestar les preguntes perquè es farà una activitat de Wikis i penso, que l'educador, vol que nosaltres mateixos traiem la resposta, però la curiositat del saber a vençut al temps d'esperar.
Per tant he buscat informació i he trobat: 



Amb aquests dos enllaços es pot arribar a la resposta de la gran pregunta (Ens podem fiar de la Wikipèdia?).
Ens mostren exemples que fan reflexionar i una conclusió perquè així quedi clar que no depèn del mitjà que una informació sigui fiable o no, si no que depèn del lector que sigui crític o no, és a dir, per saber si la informació és correcte s'hauria de comparar i estudiar amb altres mitjans, i fer una pròpia conclusió i reflexió d'aquell tema.
Per tant...

Per què la Wikipèdia a de ser menys fiable que un llibre?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada