diumenge, 6 d’octubre del 2013

Creative Commons

Aquesta vegada en GTIC hem parlat de la importància que té saber d'on agafem tota la informació.
La classe ha sigut molt lúdica, ja que, consistia en llegir uns casos i que els alumnes diguessin si estaven d'acord o no amb el cas i donar un raonament, el professor es mantenia en una posició neutre i quan algú donava un raonament ell li feia dubtar. Així doncs, vam arribar a la conclusió de la importància que té en els espais webs posar si hi ha permís per copiar la informació o no.
També vam veure que hi han llocs webs els quals tota la informació es pot copiar i utilitzar, com ara el Flickr i Wikipedia Commons.
Enllaços:



L'anterior part de l'entrada la vaig fer mirant el Blog de l'Aida Latorre Domingo perquè vaig considerar que ho tenia molt ben explicat.

-Cultura lliure: moviment social que promou la elaboració i la difusió de la cultura amb uns principis més amplis que els habitualment proposats per les legislacions vigents actuals.
Definició cultura lliure
Programari lliure o Software lliure: és el programari que pot ser estudiat utilitzat i modificat sense restriccions, en general es pot trobar gratuïtament per internet.
-És lliure si té les 4 llibertats següents:
  • Llibertat d'executar el programari per qualsevol propòsit
  • Llibertat de veure com funciona el programari i adaptar-lo a les necessitats pròpies
  • Llibertat de redistribuir còpies
  • Llibertat de millorar ell programari i distribuir-lo modificat
Definicions:
-Software privatiu: és el programari contrari al Software lliure.
-Copyright: dret de copia. La protecció es limita estrictament a la obra. 
-Copyleft: conjunt de llicències que poden aplicar-se a creacions informàtiques, artístiques, etc. Un exemple seria Creative Commons.
-Creative Commons:  és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.


Tota aquest informació de programari lliure l'he extret de Software lliure , Software privatiu,  Copyright,  Copyleft i Creative Commons.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada