dijous, 31 d’octubre del 2013

Prezzi

A la classe de GTIC hem après a fer una presentació amb una eina nova, el Prezzi. Aquesta, ens pot ajudar molt a l'hora de fer una presentació i un mapa conceptual, ja que, amb aquest programa ho pots visualitzar tot a l'hora, en la mateixa finestra, i això et dóna la facilitat de poder-ho ordenar tot en conjunt.
Personalment trobo que pot ser molt útil a l'hora d'estar a l'aula amb els nens, perquè et dóna la facilitat de poder tractar un tema general i aprofundir visualment, és a dir, podem tractar un grup d'objectes del mateix color i després ampliar els objectes que vols treballar a més a més.
És una eina molt completa en aquest aspecte i molt visual, per això pot ser molt útil per l'aula.
Tot i així, penso que per una presentació formal no s'aprofitarà al màxim, perquè pot arribar a marejar si no es limiten les animacions, així doncs, si utilitzem poques animacions i simplement és per mostrar, no es traurà el màxim profit.

El meu Prezzi:

El següent Prezzi m'agradat perquè és original i complet:

Prezzi de l'escola Jacint Verdaguer de Santa Eugènia de Berga (Catalunya):
Prezzi amb molta lletra:

Finalment, he arribat a la conclusió que el Prezzi, tant per presentació, mapa conceptual o treball a l'aula pot ser molt útil, però depèn molt de la creativitat de l'autor i de la part del cervell que vulgui estimular del públic.

dissabte, 26 d’octubre del 2013

Descripció Marta García

A la classe de COED va haver-hi un dia que vam fer una descripció d'una companya de classe.
Abans de fer aquesta activitat a classe vam llegir diferents descripcions, algunes eren cançons, d'altres poemes, d'altres redaccions, etc i al finalitzar la classe el professor va demanar als alumnes una descripció d'un company, l'únic que ens va dir, és que havíem de demanar permís aquella persona.
Així doncs, vaig fer la meva descripció en forma de poesia.
En el moment que vaig recitar la poesia Marta es va emocionar, va ser un moment màgic.
Realment per un poeta arribar a la part més profunda del cor d'una persona és la millor resposta que pot rebre com autor.
Marta l’estrella

Marta és el seu nom.
Us faré una petita descripció, però Marta no és un adjectiu o una paraula.
Marta és una persona increïble; és alegre, divertida, sensible, treballadora,
responsable,valenta, educada, generosa...

Ho sento... he hagut de posar punts suspensius, perquè Marta és molt més que una paraula,
per mi és com una estrella que mai deixa de brillar,
per molt petita que sembli,
per molt discreta que sigui ,
per molt sincera que sigui,
i per moltes coses més...

Sí, Marta és aquella estrella que sigui de dia o de nit brillarà al teu costat perquè és una persona que regala una cosa molt important de la seva vida: el temps.
Ella et regalarà el seu temps sempre que et faci falta.
Mira-li als ulls i sabràs de què et parlo.

Es pot demanar alguna cosa més d’una persona?
Gràcies Marta per ser la meva estrella.
Autora: Maria Itziar López Pérez
La poesia és com les emocions, fins que no la sents no saps el que és.

divendres, 25 d’octubre del 2013

Llibre Va de mestres: Carta als mestres que comencen

En el seminari de L'escola d'educació infantil I, hem fet un treball que consistia en analitzar el llibre "Va de mestres: Carta als mestres que comencen", és un llibre de lectura, en el que els autors; Jaume Cela i Ollé i Juli Palou i Sangrà, escriuen una carta al lector, explicant-li moltes experiències que han tingut en la professió de mestre, les pors... A més, també donen molts consells.
Aquest llibre el recomano perquè tot el contingut, és a dir, de tot del que parlen et pots sentir identificat i comprès per l'altre, això dóna una certa tranquil·litat perquè és un clar exemple de que tots o molts educadors es poden sentir com tu. 
El que penso que li falta aquest llibre, des de el meu punt de vista, és que tot el llibre és molt monòton, és a dir segueix el mateix format literari. Tot i així penso que és un llibre que s'ha de llegir, ja que a l'hora de treballar com educador o voler ser un bon educador t'ajudarà en un aspecte o un altre.
El llibre el podeu comprar tant digitalment o imprès.
Us recomano comprar-lo digitalment, és més econòmic.

Ànims educadors!

Un llibre o una eina? Una pel·lícula o un fet?

En la nostre carrera estem treballant ser un bon comunicador; tant en expressió escrita, digital i oral.
Saber ser un bon comunicador és molt important en la nostre professió, ja que, si no som bons comunicadors vol dir que el missatge no arriba al receptor (els nens), per tant, vol dir que no aprenen.
A part de fer treballs d'exposicions, Powers Points i presentacions, ens estem llegint un llibre, "Com parlar bé en públic" que et dóna moltes tècniques per aprendre a parlar bé en públic, és a dir, la por de quedar-te en blanc, et dóna uns "trucs" per saber sortir de la situació, també parla de els passos que s'haurien de fer per treballar una bona exposició, presentació en públic, etc...
Encara no l'he acabat, ja que, considero que és un llibre en el qual has de gaudir llegint-lo i interioritzar el que et diu perquè així el llibre et serveixi com eina d'aprenentatge.

El fet de llegir-me aquest llibre m'ha fet recordar que hi ha una pel·lícula, "El discurso del rey" que demostra clarament que ser un bon comunicador depèn d'un mateix, que es pot treballar i aconseguir. Segurament a uns costarà més que a uns altres però el que importa no és quant ens costarà, el que importa és arribar a ser un bon comunicador perquè arribi el teu missatge als nens/es. A més ser un bon comunicador dóna moltes avantatges, no solament en l'àmbit professional, també en el personal.
Així doncs, animo a totes aquelles persones que no hagin vist la pel·lícula a veure-la i els que no hagin llegit el llibre a llegir-lo.

Principals actor de la pel·lícula:

Aquestes fotos les he extret de: wikipedia, aquí podreu trobar més informació sobre la pel·lícula i la història.


Filming Colin and Helena.jpg
Colin Firth i Helena Bonhman Carter


Geoffrey Rush
                         













Mai és suficient pel coneixement!

dissabte, 19 d’octubre del 2013

El llibre dels Blogs i el Power Point creatiu

Abans d'aquesta classe el professor de GTIC ens va demanar que ens llegíssim el llibre: Usos educatius dels Blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents.
És un llibre molt complert perquè parla des de com crear un Blog, com utilitzar-lo i per a què, les pàgines per fer un Blog, tipus de plataformes que hi han, etc.
Amb aquest llibre he après moltes coses però les que considero més importants són:

-Hi han diferents tipus de Blogs, com per exemple:
  • Blog de mestres: són els que van dirigits als educadors.
  • Blogs d'aula: van dirigits als pares perquè coneguin i cooperin amb l'escola a més aquest tipus de Blog també fa interactuar al nen/a.
-Concepte pedagògic:
  • El Blog és una eina que s'hauria d'utilitzar més, perquè com diu el llibre, et fa pensar, t'ajuda a redactar millor i rectificar faltes, estimula la participació i ensenya que compartir és productiu per a tots.
-Hi han diferents plataformes, com per exemple:
(Depenent del que vulguis treballar utilitzaràs una plataforma o una altre)
  • El WordPress
    • És un sistema de continguts per a la publicació de Blogs. 
    • Té 3 versions (Wordpress.com, Wordpress.org, WordpressMU)
    • És el més complert de tots:
      • Disposa de pàgines estàtiques
      • Permet jerarquitzar les pàgines
      • Blogroll amb Categories
      • Permet diferents rols d'usuaris registrats
      • Permet pujar arxius
      • Permet organitzar les categories 
      • Permet l'ús d'etiquetes
Un cop ens vam llegir el llibre a casa, el professor ens va preguntar què crèiem important, que havien de saber els nostres companys del llibre i què no havíem entès.
I després de parlar-ho tot i tots, vam parlar del Power Point!
Aquest programa jo el conec des de fa molt anys però mai havia vist totes les seves GRANS avantatges, és a dir, sempre l'he utilitzat com a recurs de recolzament amb esquemes i algunes imatges, però en GTIC hem après que el Power Point pot ser tan útil en una presentació o explicació com la pissarra digital. 
A més aquest programa el podem fer servir a l'aula, ja que podem treballar qualsevol tema; solament hem de ser creatius i conèixer el Power Point.

Definició i teoria:

-Power Point: és un programa de presentacions, per fer pràctiques amb text esquematitzat, animacions de text i imatges, imatges de l'ordinador o fetes per l'autor de la presentació. S'utilitza en diferents camps, com en l'ensenyament, negocis, etc. 

-Programa de presentació està format per:
  • Presentació 
  • Diapositives 
  • Objectes 
  • Accions 
  • Transicions 
  • Animacions

-Les diapositives són l’eix central dels programes de creació de presentacions en ella col·loquem lliurament els objectes com ara: texts, vídeos, imatges, etc i el conjunt de diapositives formen una presentació.
-Les transicions són l’efecte visual i/o sonor que s’estableix entre diapositives.
-Les animacions són l’efecte visual i/o sonor que s’estableix als objectes.
-Les accions són el conjunt d’instruccions que executem quan fem un clic o passem el ratolí per sobre un objecte. (per exemple quan cliquem a sobre un text, anem a una dispositiva concreta).

A partir de la definició del power point la informació l'he estret del blog: http://gestioinformacio.blogspot.com.es/

Biblioteca Blanquerna

Aquest cop he après cóm funciona la biblioteca de Blanquerna amb una tasca que ens ha demanat fer el nostre tutor.
Aquesta consistia en contestar les preguntes de la fitxa, les quals t'obligaven a moure't en el món de la biblioteca, és a dir, buscar pel catàleg digital de la biblioteca o anant físicament a la biblioteca.
Nosaltres ho vam fer de les dues formes, ja que l'última pregunta et demana que hi vagis físicament i busquis un llibre o revista que et pugui interessar.
El catàleg digital és molt complert, ja que et dóna moltes facilitats per trobar el que estàs buscant, pots cercar per matèria, per títol de la revista, per auto del llibre, etc.
A més un cop l'has trobat pots veure si està o no, si no està et diu quan el tornaran, tot i així pots anar a la biblioteca i reservar-lo perquè quan arribi t'enviïn un email avisant-te.
Les prestatgeries de llibres estan ordenades per matèries, per número i per les inicials de l'autor, en canvi les revistes més actuals estan a les prestatgeries del fons de la sala i les més antigues les tenen en un magatzem. 
Us passo l'enllaç per si voleu conèixer tots els llibres i revistes que hi han a Blanquerna.




El meu coneixement no veu el final

12 Propostes de Joan Ferrés

Petit resum de les 12 propostes de Joan Ferrés:

En els canvis no hi ha res fàcil.
Els éssers humans els hi agrada tenir-ho tot controlat en canvi si hi ha alguna proposta per fer un canvi que pot ser millorar, tenim por i en comptes de tirar endavant, ens quedem on estàvem perquè ens sentim més protegits.
Tenim por al canvi perquè tenim por al desconegut.
És important tenir en compte que el món està canviant i que per tant els nens també estan canviant, així doncs, per aconseguir que arribi el missatge s'haurà d'adaptar el mitjà de comunicació pel receptor, els nenes, així doncs, si sabem que la tecnologia està evolucionant molt ràpid i cada cop és més necessària, ens haurem d'adaptar i canviar el mitjà.
Lo important no és el mitjà lo important és que arribi el missatge.

Aquesta informació l'he extret de l'enllaç que ens va facilitar el professor.


divendres, 11 d’octubre del 2013

Vídeos educatius

En l'ultima classe de GTIC vam poder veure dos tipus de vídeos molt diferents.
El primer vídeo que vam veure va ser el breu història de Catalunya i el segon dinner for two.
Aquest dia vam aprendre que hi han diferents tipus de vídeos i que no tots es poden veure en grup.
Per exemple el primer que vam veure era un vídeo llisons, que és un tipus de vídeo que es caracteritza pel seu contingut dens, per les imatges poc relacionades amb el contingut i la seva necessitat de concentració.
El segon que vam veure era d'un tipus de vídeo motivadors, aquests són aquells que un cop l'has vist aprens el missatge que et vol transmetre.
Els vídeos lliçons són els que no es poden veure en grup, si realment es vol que els alumnes aprenguin, i el vídeo motivadors, també conegut, com vídeos dels després.

A l'hora de fer una exposició o utilitzar uns vídeos hem de tenir present quin hemisferi volem estimular.

Definicions d'hemisferis:
-Hemisferi esquerre: Controla la part dreta del cos i s'encarrega del llenguatge i abstracció, és el pensament analític i lògic formal. Exemples: Càlcul, la lògica, aritmètica i la classificació.
-Hemisferi dret:Controla la part esquerra del cos, s'encarrega de les funcions no verbals, és l'hemisferi emocional, intuitiu i creatiu. Exemples: Sensibilitat acústica, reconstrucció de conjunts.


vídeo llisons

vídeo motivador

No us he penjat els vídeos directament perquè així aneu a la web edu3.cat que està molt bé per trobar vídeos educatius.


Ken Robinson

A la classe de COED hem vist un vídeo de Ken Robinson per poder observar i anotar de què parlava i com ho comunicava.
Un cop hem acabat de veure el vídeo, ens hem ajuntat en petits grups per poder fer una estructura de  la seva exposició i així poder fer una reflexió de què ha fet i com ho ha fet per transmetre el missatge.
Aquest vídeo és un clar exemple de que per transmetre bé un missatge són necessàries moltes habilitats socials; com ara canviar la velocitat de la veu, el to, la mirada, els moviments de les mans, el contingut del que dius, etc.



Quin tipus d'educador vols ser tu?

diumenge, 6 d’octubre del 2013

Bookmarks, Netvibes... Google Chrome amb moltes avantatges!

En GTIC vam aprendre cóm guardar totes les nostres pàgines webs i tenir-les endreçades al Chrome, és molt important perquè d'aquesta manera guanyes temps en les teves recerques i també ens va explicar que tots els canvis que féssim en aquell moment s'actualitzava a casa nostre.
També ens va ensenyar que l'estrella que surt a la dreta, en el buscador, serveix per guardar directament aquella pàgina, aquest recurs s'anomena Bookmarks. 
Per finalitzar la classe ens va ensenyar Netvibes, que serveix per tenir tots els temes, webs, blogs, correu, etc en una mateixa pantalla, això va molt bé perquè ho tens tot a l'abast i t'estalvia molt de temps, a més el pots posar com a pàgina d'inici al obrir el Chrome.

Cóm ho he fet:
  • Amb el mouse:
      • A dalt a la dreta (dibuix de tres línies)/ Marcadors/ Gestor d'adreces d'interès/ Afegir carpeta.
      • Bookmarks (clicant-hi l'estrella).

Creative Commons

Aquesta vegada en GTIC hem parlat de la importància que té saber d'on agafem tota la informació.
La classe ha sigut molt lúdica, ja que, consistia en llegir uns casos i que els alumnes diguessin si estaven d'acord o no amb el cas i donar un raonament, el professor es mantenia en una posició neutre i quan algú donava un raonament ell li feia dubtar. Així doncs, vam arribar a la conclusió de la importància que té en els espais webs posar si hi ha permís per copiar la informació o no.
També vam veure que hi han llocs webs els quals tota la informació es pot copiar i utilitzar, com ara el Flickr i Wikipedia Commons.
Enllaços:



L'anterior part de l'entrada la vaig fer mirant el Blog de l'Aida Latorre Domingo perquè vaig considerar que ho tenia molt ben explicat.

-Cultura lliure: moviment social que promou la elaboració i la difusió de la cultura amb uns principis més amplis que els habitualment proposats per les legislacions vigents actuals.
Definició cultura lliure
Programari lliure o Software lliure: és el programari que pot ser estudiat utilitzat i modificat sense restriccions, en general es pot trobar gratuïtament per internet.
-És lliure si té les 4 llibertats següents:
  • Llibertat d'executar el programari per qualsevol propòsit
  • Llibertat de veure com funciona el programari i adaptar-lo a les necessitats pròpies
  • Llibertat de redistribuir còpies
  • Llibertat de millorar ell programari i distribuir-lo modificat
Definicions:
-Software privatiu: és el programari contrari al Software lliure.
-Copyright: dret de copia. La protecció es limita estrictament a la obra. 
-Copyleft: conjunt de llicències que poden aplicar-se a creacions informàtiques, artístiques, etc. Un exemple seria Creative Commons.
-Creative Commons:  és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.


Tota aquest informació de programari lliure l'he extret de Software lliure , Software privatiu,  Copyright,  Copyleft i Creative Commons.





Frère Jacques

Aquest cop us presento una cançó que segur que la coneixeu! Aquesta l'he fet amb el programa Noteflight que serveix per fer cançons amb qualsevol instrument i és gratuït.
Això vol dir que nosaltres podem fer les nostres pròpies cançons pels nens.
És increïble tot el que es pot fer amb una mica de creativitat i noves tecnologies!





Aquí us deixo l'enllaç per si voleu utilitzar aquest programa:


Cançons úniques per nens únics!

divendres, 4 d’octubre del 2013

Maggie

Hola, aquest cop he fet una història d'una gossa que vol veure els contes en colors! Ho aconseguirà?
Mireu el meu vídeo! És el primer que he fet, així que hem queda molt per millorar!
Totes les imatges i veus són gravades per mi.



Què és lo important d'aquest conta? Que pugui veure els colors? O que cregui en sí mateixa?
Un bon educador acceptarà les dificultats de cada nen i l'ajudarà a superar-les o acceptar-les; tot dependrà de quina dificultat o limitació hi hagi.

Gràcies pel vostre temps!

dimecres, 2 d’octubre del 2013

Aules Hospitalàries

He fet aquesta entrada per convidar-vos al meu Scoop.it! Tinc dues noticies increïbles d'aules hospitalàries!
Dediqueu-hi un minut i veureu cóm descobriu, apreneu i empatitzeu amb un nou espai en el nostre món educatiu!