diumenge, 29 de desembre del 2013

Eines de suport al pensament

L'altre dia a GTIC vam parlar de les eines de suport al pensament, aquestes serveixen per ajudar a estimular, esquematitzar i aclarir tot el contingut que l'alumne pot aprendre.
Són eines molt útils perquè engloben tota la informació adquirida, l'endrecen i destaquen les parts més importants, així doncs aquestes eines ajuden a tenir tot el contingut endreçat.

Definicions:


-Núvols de paraules: és una aplicació web per crear pòsters digitals. Els conceptes claus són representats en mides diferents a la resta del contingut. S'utilitzen per destacar la seva importància en els directoris o llocs webs. Amb la web Wordle podem fer núvols i a més és fàcil d'utilitzar

-Pòsters digitals multimedials: és una eina que es fa amb recursos digitals i permet ser pujat a la xarxa (blogs, pàgines, webs, rets socials, etc) Això es pot fer amb el programa Glogster. Una de les avantatges que té aquesta eina és que podem afegir àudio i vídeos.

-Tauler d'anuncis (Padlet): és una eina que es fa amb recursos digitals. Permet que a través de la xarxa es comparteixi el contingut que vol treballar l'autor però que altres participants afegeixin també informació sobre el tema, a més en aquesta web no és necessari registrar-se com a usuari.

-Mapes mentals: és una eina que permet organitzar i estructurar el pensament facilitant la capacitat d'expressar idees, solucionar problemes, prendre apunts, etc, d'una manera gràfica.

-Fluxogrames o diagrames de flux: Són una eina que s'utilitza per representar procediments encaminats a resoldre una tasca.

-Mapes conceptuals: Són recursos esquemàtics que permeten representar tot el contingut i coneixement adquirit, per així poder relacionar-los i tenir un enfocament global.

Totes aquestes definicions les he anat trobant a:

Mapes mentals
Tauler d'anuncis (Padlet)
Pòsters digitals multimedials
Núvol de paraules
Núvols de paraules
Núvols de paraules
Els mapes conceptuals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada